Κεραμικές Πλάκες

Ειδικές Κεραμικές Πλάκες Nuovocorso

Από τον Μάρτιο του 2020 η Stone Genesis έχει αναλάβει, κατ΄ αποκλειστικότητα για τους επαγγελματίες του κλάδου των Μαρμάρων, την διανομή των ειδικών κεραμικών πλακών, μεγάλων διαστάσεων, της Ιταλικής Εταιρείας Nuovocorso, μιας από τις κορυφαίες παραγωγούς αυτών των ειδών στην Ιταλία.

Τι είναι οι Ειδικές Κεραμικές Πλάκες μεγάλων διαστάσεων?

Καθώς, με την τεχνολογική εξέλιξη, τα κεραμικά και πορσελανικά πλακίδια βελτιώθηκαν σε ποιότητα, σε ποικιλία σχεδίων και σε μηχανικά χαρακτηριστικά, προέκυψε η ανάγκη να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές όπου είναι απαραίτητες μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που στο παρελθόν παραγόντουσαν αυτά τα είδη. Μετά λοιπόν από μια σταδιακή αύξηση των διαστάσεων αλλά και βελτίωση των τεχνολογιών παραγωγής, έφθασαν οι γείτονες Ιταλοί να παράγουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες κεραμικές πλάκες (έως 5-6 m2), οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν, να κοπούν και να επεξεργαστούν με τρόπους παραπλήσιους με τα φυσικά πετρώματα (μάρμαρα, γρανίτες) ή με τις τεχνητές επιφάνειες (χαλαζιακά και τεχνομάρμαρα). Παράλληλα, αξιοποιώντας τους τρόπους που αποτυπώνονται τα σχέδια στις κεραμικές επιφάνειες, παρέχεται η δυνατότητα να παράγονται πλάκες που έχουν απόλυτη ομοιότητα με τα πλέον όμορφα και πανάκριβα φυσικά πετρώματα, αλλά σε πολύ πιο προσιτές τιμές και με ευκολότερες δυνατότητες προμήθειας. Έτσι γίνεται εφικτό να κόβονται, από τις μεγάλες πλάκες, κομμάτια μεγάλων και «ειδικών» διαστάσεων, ώστε να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο τα μοναδικά φυσικά μοτίβα, και να συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους (συνεχόμενα «νερά», ανοιχτό βιβλίο κλπ), χωρίς να κατακερματίζονται από τις μικρές διαστάσεις των παλαιού τύπου πλακιδίων. Έχοντας παράλληλα εξαιρετικά μηχανικά χαρακτηριστικά, κάποια από τα οποία, όπως η ανθεκτικότητα σε εξωτερικές εφαρμογές και οι αντοχές σε ακραίες θερμικές καταπονήσεις, δεν συναντιέται σε κανένα άλλο είδος επιφανειών, φυσικών ή τεχνητών.

Χρήσεις – Εφαρμογές

Χάρη στα μοναδικά τους χαρακτηριστικά (υπέροχα και αναλλοίωτα χρώματα και σχέδια, μέγιστη ανθεκτικότητα σε εξωτερικές χρήσεις, μεγάλη αντοχή στην τριβή, μηδενική απορροφητικότητα, μέγιστη αντοχή στην θέρμανση, εξαιρετική αντοχή στα συμβατικά καθαριστικά, υλικά ομοιόμορφα και σταθερά σε μεγάλες ποσότητες και σε προσιτές και προβλέψιμες τιμές) οι κεραμικές πλάκες είναι κατάλληλες έως και ιδανικές για πλήθος οικιακών ή επαγγελματικών χρήσεων. Μερικές μόνο αναφέρουμε εδώ, όπως στρώσεις και ορθομαρμαρώσεις (εσωτερικές ή εξωτερικές), πάγκοι και μπουφέδες σε ξενοδοχεία και καταστήματα, μοναδικά μπάνια, σκάλες, ακόμα και πάγκοι κουζίνας όταν υπάρχει πρόνοια για αποφυγή έντονων κρούσεων.

Ποια είναι η Nuovocorso

H Nuovocorso, είναι μια από τις πιο σημαντικές και πρωτοπόρες εταιρείες παραγωγής κεραμικών επιφανειών στην Ιταλία. Αλλά και παγκοσμίως, μια και η τεχνολογία που παράγει αυτές τις πλάκες είναι εδραιωμένη, εξελιγμένη και πατενταρισμένη στην γειτονική μας χώρα, χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό από παραγωγούς άλλων χωρών.        

Με την εγκατάσταση της πλέον εξελιγμένης και καινοτόμου γραμμής παραγωγής για κεραμικές πλάκες μεγάλων διαστάσεων, της σειράς SACMI Continua Plus, και την τήρηση των πλέον υψηλών παραγωγικών standards, η Nuovocorso είναι σε θέση να παράγει κεραμικές πλάκες μεγάλων διαστάσεων, άριστης ποιότητας και προσιτού, ελεγχόμενου κόστους.